15 Ağustos 2011 Pazartesi

BANYAN - FOOD FOR THE SOUL

Çok ara vermiş gibi gözüksek de arayı cabuk kapatacağımız kanaatindeyim,

Temmuz ayında Bozcaada üzeri iki hafta üst üste Ayvalığa gidince, Ağustos'u

biraz da işler nedeniyle İstanbul'da geçirmeli, Eylül'e enerji toplamalıydık.


İstanbul için de yazılacak, biriken pek çok şey var ama sırayla, önce geçen

hafta uzun bir süredir gitmediğimiz Banyan'dan yemek manzaraları.


Çelebi is back :) after Bozcaada we went to Ayvalık for two weekends that we need to stay at Istanbul for August.


In Istanbul also there are many new events to talk about but lets start

with our visit to Banyan for dinner last weekend.






En sevilen banyan lezzetleri iki kişilik - Portakallı Biftek - Sichuan Biberli Biftek - Yeşil körili patlıcan tavuklu ( çok acı) - Izgara sebzeler

Assortment of Banyan favourite dishes ( for 2 people) - Orange Beef - Sichuan peppersteak - Green Curry Aubergine with chicken ( too hot).






Özel Banyan marinasyonunda Portakallı Biftek Buharda Yasemin Pirinci ile / Orange beef with steamed Jasmin Rice .


Frambuazlu krem brüle - Creme brule with raspberry.


Bademli çikolatalı kek - Chocolate cake with almonds.


Yemeklerin hepsi nefisti ama bizim Banyanı seçmemizdeki tek neden

bu değildi, Ortaköy'de hem sessiz sakin hem de bu kadar güzel Boğaz

manzarası eşliğinde yemek yiyebileceğiniz çok az yer var, havalar

soğumadan yerinizi ayırtın, zira hırkalar aportta bekliyor her an

geri gelebilirler.


Good food is not the only reason to choose Banyan for dinner, there

are few places in Ortaköy with such a breathtaking Bosphorus view.

Reserve your table and enjoy these last summer nights that unfortunately

cold weather is on the way and it will arrive soon.


Hiç yorum yok: