20 Temmuz 2011 Çarşamba

BOZCAADA

1 bardak Karalahna + 1 bardak Rose / 1 glass Karalahna + 1 glass Rose

Efendim bu üst üste dördüncü ada yazısı ama olsun sıra en sevdiğimde,
gecen haftasonu Yenikapı - Bandırma feribotu ile Bandırmaya yaklasık
2,5 saatte ve arabayla Bandırma'dan Geyikliye 3 saatte ulastık. Son ada vapuruna (00:30'da) yetişip 00:35 gibi Bozcaada'ya vardık.

This is another (fourth) post about an island but this one is my favourite Bozcaada ( another name maybe you know is Thenedos).It is located at Eagean part of Turkey if you would like to go there from Istanbul you can take the big ferries which also carries your car from Yenikapı to Bandırma approximately 2,5 hours than you need to drive 3 hours more to Geyikli and took the ferry to Bozcaada.

Travelling by ferries is most convenient way through out Turkey but it is not the cheapest way now Ido makes possible to travel cheaper if you get your ticket earlier from their web site.


Deniz yolculuğunun rahat olduğunu hatta bu trafik düzeninde can kurtarıcı olduğunu biliyorum ama keşke fiyatlar biraz daha makul olsa diyorsanız müjdeli haber İdo'dan artık biletinizi ne kadar önce alırsanız o kadar ucuza gidebiliyorsunuz.(Bizim için üzücü tarafı ise Şubat ayına şimdiden bilet alan biri olarak Eylül'e feribot tarifesinin hala açılmaması)

Ada'da senelerdir bizi evlerinde ve otellerinde konaklatan bozcaada.biz
grubunun ''Ligor'un evi'' adlı iki katlı ufacık tefecik şirin mekanında
kalacaktık. Eve yerleştikten sonra ilk iş nefis şaraplar için Polente'de
boş bir masa bulmak oldu.

On Friday night we took the last ferry at 00:00 from Geyikli to Bozcaada and it took 35 minutes. We have already reserved a small rental house from bozcaada.biz who also welcomed us before both in their other houses and hotel.



We left the bags and ran to Polente the best openair bar on the island, the rest of the story will be with more pictures than words that I have already talked a lot about Bozcaada and now trying to translate them to you .

Hikayenin bundan sonrası bol resimli gececek zira bu bizim Bozcaadaya 8. gidişimizmiş :)
Ligor'un bahçesi / Ligor's garden

2 yorum:

her bi şeyden biraz var dedi ki...

Merhabalar,Önümüzdeki hafta bizde tatile çıkacağız ve ilk durağımız Bozcaada olacak. Bu evi kiralamyı düşünüyoruz ama; konumu, durumu nedir?Özellikle de temizlik konusu çok önemli bizim için. Şimdiden teşekkürler,

her bi şeyden biraz var dedi ki...

Merhabalar,Tatilimizi yaptık geldik ve de çok süperdi. Çok gezdik, çok eğlendik.Evin konumu gerçekten süpermiş, tam merkezde ama gürültüden de bir o kadar uzakta.Evin sahibi Kerem bey de çok beyefendiydi, bizi çok iyi ağırladı gerçekten. Nerede yenir, nerede denize girilir vs konularında da çok yardımcı oldu bize. Ayrıca kahvaltılarda süperdi. Patlıcanlı börek, kabaklı börek, yumurtalı ekmek, reçeller....gerçekten hepsi harikaydı.Yardımlarınız için çok teşekkürler, çok memnun kaldık, tekrar gitsek yine aynı evi tutarız dedik hatta.Yeni rotalarda buluşmak üzere...Sevgiler:)