18 Ağustos 2010 Çarşamba

BODRUM - ORTAKENT - PALAVRA



Bu sene Arşipel'in kapandığını duyunca Bodrum'da ki tek akşam yemeğimizi nerede yiyelim diye düşünürken arkadaşlarımız imdadımıza yetişip bize Ortakentteki Palavra restoranı tavsiye ettiler.



Ortakente en son gidişim üniversite yıllarında Müskebi Fransız tatilköyünde geçirdiğim kısa bir tatil vesilesiyle olmuştu. Müskebi'den çok memnun
kalmıştık özellikle de denizinden, yıllar sonra aynı berrak denizi bulmak
hem şaşırttı hem de sevindirdi. Palavra'da Müskebi tatil köyünün hemen yanında, Bitez'den taksi ile 5 dakika karşılığı 15 tl.





Masamız sahilde, rakı kokusuna deniz kokusunun çok kolay karışabileceği bir yerdeydi ve denize bu kadar yakınken yenilen pek çok şey gibi mezeler de çok lezzetliydi. Masamızın gediklilerini saymak gerekirse, deniz börülcesi, patlıcan salatası, kabak çiçeği dolması ve yeşil salata.



Bu arada merak edeniniz varsa genelde benim mekan yazılarımda meze fotoğraflarından sonrası yok bunun nedenleri arasında genelde bu kadar mezeden sonra balığa veya ana yemeğe yer kalmaması, rakıyı sek içmem ve fotoğraf makinesinin güneş battıktan sonraki performansını beğenmem gibi bahaneleri bir çırpıda saymak isterim.





Bu keyifli yemekten sonra biz Bitez dondurmacısına doğru yola çıkarken,
valeden arabasını bekleyen eski bir müşteri o akşam servisten memnun
kalmadığını iletiyordu, yan masamızda balıklarına ulaşmak için ciddi bir
mücadele veren aile de servisten şikayetçiydi. Cuma - Cumartesi gibi kalabalık geceler için servis konusunda eğer toleranslı olabilecekseniz bence Palavra
mutlaka denenmeli.

Hiç yorum yok: