12 Ocak 2010 Salı

ABANT - BOLU- YURDAER RESTAURANT

Keyvanlar konağı

Sabah güzel bir kahvaltıdan sonra Keyvanlardan ayrılıp Abant'a doğru yola çıktık. Mudurnu'dan Abant'a geçiş yolu Bolu'dan Abant'a geçtiğiniz yoldan biraz daha dik, eğer lastiklerinize güvenmiyorsanız çok dikkatli gitmenizde fayda var zaten manzara o kadar güzel ki yavaş yavaş gitmek daha keyifli olacaktır.

Mudurnu-Abant yolu

Kime ne zararları olduğunu hala çözemediğim kızakçılar uzaklaştırıldıktan sonra eski tadının olmadığını düşündüğüm Abant'ın en güzel hali, bence karlar altında gölün donmuş olan hali. Bu sefer maalesef etrafta çok kar yoktu ve göl henüz donmamıştı, hava çok soğuk olduğundan direk göl gazinosuna geçip kahveleri sipariş ettik. Bolu'da en vasat yemek yiyebileceğiniz yer olan göl başındaki bu restoranın dışı renove edilmiş ama içi hala eskisi gibi, biz daha evvelki tecrübelerimize dayanarak sadece çay, kahve tüketip buradan ayrıldık.

Yurdaer restaurant





Yine bir tavsiye üzerine Bolu'ya 7 km uzaklıktaki Yurdaer restaurant'a gittik burası hem restaurant hem otel, ilk önce nefis erişteli mantıyı denedik daha sonra da resimde gördüğünüz islim kebabını ve hünkar beğendiyi sipariş ettik, bir daha ki sefer kesinlikle ızgaralarını da deneyeceğiz. Yemekten sonra tekrar yollara düştük ve Bolu'nun tadını çıkardığımız bu güzel haftasonunu sonlandırdık.

Hiç yorum yok: