10 Eylül 2009 Perşembe

RAHMİ KOÇ MÜZESİ

It will satisfy you

Santral'den sonraki durağımız Rahmi Koç Müzesiydi, maalesef daha evvel gidemediğimiz bu güzel müzenin parkına bisikletleri park etmek oldukça zor oldu. Bisikletlilere alışık olmayan otopark ve güvenlik görevlileri nereye park etmemiz konusunda çok zor karar verdiler.

Enteresan güvenlik prosedürlerini de gectikten sonra biletlerimizi aldık ve dolaşmaya başladık keşke bize biletleri veren yetkili ''Müzemizin en nadide parçası olan Denizaltı için ayrı bir bilet almanız gerekli hatta o kadar talep var ki yer bulamayabilirsiniz'' gibi bir bilgilendirme de bulunsaydı, zira biz en çok Denizaltını gezmek istiyorduk ama 1,5 saatlik müze turumuzun sonunda maalesef kapasitesi dolmuş olduğu için gezemedik.

Eski bir CAT motosiklet

Minyatür odalar





Kont Ostrorog

Rahmi Koç Müzesi bence çok emek verilmiş, güzel organize edilmiş bir müze. Özellikle çocuklar için çok da öğretici olabileceğini düşünüyorum. Benim en ilgimi çeken bölümler, evde kullandığımız tüm elektrikli aletlerin nasıl çalıştığını üstlerindeki şeffaf kapaklar sayesinde görebildiğiniz bölüm ve Rahmi Koç'un dünya seyahatinden çektiği resimlerin sergilendiği bölümdü. Pilot kabinini gezebildiğiniz uçak ve her bölümün arka seslerle desteklenmesi de çok hoşuma gitti.

Bisiklet turumuzun henüz yarısını tamamladığımız için dönüşe geçmeden enerji toplamak niyetiyle müzenin deniz kenarındaki restoranında bir şeyler içmek istedik. Yoğunluktan mı yoksa başka sorunlar mı var bilemiyorum ama pek güleryüzlü olmayan servis elemanlarına siparişi verirken pek zorlandık ama yediğimiz limonlu turta çok lezzetliydi.

Halat Restaurant

Sonuç olarak özetlemek gerekirse Rahmi Koç Müzesi kesinlikle güzel bir gün geçirebileceğiniz bir mekan, çift katlı eski ingiliz otobüsünün üstünde yazdığı gibi IT WILL SATISFY YOU!!

Hiç yorum yok: