4 Nisan 2010 Pazar

ZEUGMA MÜZESİ - İBİS GAZİANTEP

Meşhur ''Çingene kızı''// Famous Gipsy Girl

Ertesi sabah zıpkın gibi ve tok uyandık, kahvaltı etmemize gerek olmadığından güzel havanın da tadını bir an önce çıkarmak istediğimizden önce otelimizin hemen karşısında bulunan Zeugma müzesine gittik.

Next day we woke up so easily and energetic, because of incredible dinner we were full that we skip the breakfast and went directly to the Zeugma museum.



Müzenin güzelliklerine geçmeden önce çok kısa pek temiz, yeni ve konforlu üstelik gecelik fiyatı adambaşı 35 tl'yi geçmeyen İbis otelinde kaldığımızı belirtmek istiyorum.Umarım Novotel ve İbis serisi oteller artarak devam eder ve böylelikle ufak şehirlerdeki diğer oteller de uygun fiyata çok güzel hizmet verilebileceğini öğrenirler.

Before telling about the museum, I must inform you that İbis Gaziantep is a very comfortable and clean hotel for such a price ( 35 TL per person). We hope
Novotel & İbis cooperation will spread through out Turkey that alternate
hotels can increase their service and quality.




Bronz Mars heykeli // Bronze Mars Statue



Zeugma antik kentinin tarihi öneminden ve ne kadar değerli kalıntıların günümüze kadar ulaşmasının mucizesinden de bahsetmeyeceğim, tek söyleyebileceğim Zeugma müzesinin Londra'da , Paris'te koşa koşa gittiğimiz müzelerden içerik olarak çok daha zengin olmasına rağmen, yine o müzelerle karşılaştırıldığında bu zengin içeriğin kıymetinin kimse tarafından bilinmemesinin çok üzüntü verici olduğu.

I won't talk about the historical importance of the museum but it is a pity
that although this museum has priceless huge mosaic pieces and master pieces like ''Gipsy girl'' we are not aware of them and we could not promote them as
the other museums do in London or in Paris.

Hiç yorum yok: