7 Ocak 2010 Perşembe

ÇUBUK GÖLÜ - SÜNNET GÖLÜ - MUDURNU KEYVANLAR KONAĞI



Göynükten Mudurnuya dönerken önce Çubuk gölüne, daha sonra da Sünnet
Gölüne uğradık,Çubuk gölü etrafında vakit geçirebileceğiniz bir yer yok
ama daha evvel gitmediyseniz bu manzara için bence gitmeye değer.



Sünnet Gölü ise oldukça popüler bir mekan dilerseniz göl başında konaklama imkanı da var hatta diskoları bile eksik değil.

Hava kararmaya başladığında biz de o akşam kalacağımız Keyvanlar konağına doğru yola çıktık, Keyvanlar konağı bizim daha evvelde kaldığımız tipik bir Mudurnu konağı, giriş katında restoranı üstteki katlarda ise toplam 9 odası var, tüm odalar farklı dekore edilmiş ama karakteristik özellikleri korunmuş, mesela odalardaki tuvaletler Safranboludaki gibi duvarın içinde bir bölmede.



Sıcak kanlı bir aile işletiyor konağı, güleryüzleriyle tüm misafirlerinin rahat etmesi için ellerinden geleni, hatta fazlasını yapıyorlar, misafiri memnun etmenin beklentilerinden fazlasını karşılamak olduğunu da bilerek. Konağa vardığımızda saat 18.00 gibiydi, bize 20:30 gibi restoranda bir gösterileri olacaklarını o yüzden yemeğe bu saatten önce inmemizi önerdiklerinde biraz şaşırsak da söyledikleri vakitte yerimizi aldık.

Açık söylemem gerekirse gösteri denince benim aklıma karagöz hacivat veya halk oyunları gösterisi tadında bir şey geldi oysa gösteri dedikleri Mudurnu'da yaşayan yerli halktan bir grup beyefendinin kendi aralarında oynadıkları geleneksel oyunları bize sundukları bir gösteriymiş.Yaklaşık 7-8 oyun seyrettik, hepsi o kadar sıcak ve samimiydi ki sanki biz onların evlerine misafir olmuşuz onlarda bize tüm hünerlerini sergiliyorlardı. Güneyde 5 yıldızlı tatilköylerinde pahalı kostümler, dekorlar ile hazırlanan animasyonlar bizim o akşam seyrettiğimiz oyunlarla karşılaştırıldığında o kadar vasat kalıyor ki sadece bu oyunları bir kez daha seyretmek için bile en kısa sürede tekrar Keyvanlar konağına gideceğiz.

Sepetçioğlu oyunu

Arı vızz vızz

Folklor denilen şeyin tam anlamıyla ne olduğunu bize gösteren bu beyefendilere ve Keyvanlar konağı işletmecilerine de bir kere de buradan teşekkür etmek isterim.

Hiç yorum yok: