3 Ocak 2010 Pazar

BRÜKSEL - AMSTERDAM TIPS II



- Her coffee shopda cappucino içilmeyeceğini ve yeşil renkli lolipopun da naneli olmadığını söylememe gerek yok sanırım :)

- Diyelim böyle bir coffee shop'a girdiniz en güzeli turistik bir şeyler denemek olacaktır, yoksa biz Türk'üz bize birşey olmaz demeyin.

- Amsterdam'da mümkünse ayak üstü veya tavsiye üzeri bir restauranta gidin yemeğe ödediğiniz rakam çok yüksek değil ve bu durum lezzetle de aynı orantılı.

- Arjantin usulü et pişiren pek çok yer var biz deneyemedik ama lezzetli olduklarını söyleyen arkadaşlarım var, et severseniz bence şansınızı deneyin.

- Kiralık araba ile geldiyseniz en büyük problem park yeri bulmak, şehir içinde günlük park ücreti 30-45 Euro arası en güzeli arabayı biraz şehir dışında bir parka bırakıp şehir içinde hiç kullanmamak.

- Biz mukuatsız dönsek de konuştuğumuz herkes hırsızlara karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini söyleyerek bizi tekrar tekrar uyardı, hatta arabaların torpido gözünü açık bırakarak içeride bir şey olmadığını göstermemizi de özellikle belirttiler.

- Belki biliyorsunuz ama bilmeyenler için Amsterdam evleri hakkında da cok kısa bilgi vermek istiyorum, Amsterdam'da vergiler taban metrekaresine göre hesaplandığı için evler hep dar, merdivenler çok dik, dolayısıyla eşya taşımak istiyorlarsa önce pencereleri söküyorlar sonra evin tepesindeki kancaya bir ip bağlayıp yukarı çekmeye başlıyorlar, aşağıdaki resimlerdeki gibi



- Konaklama için pek çok alternatif var eğer uygun fiyatlı temiz ve şehrin göbeğinde bir yer olsun banyo tuvaleti paylaşmamda problem yok diyorsanız bizim daha evvel kaldığımız hosteli öneririm,Kooyk Hotel

- Bu kadar gelmişken çiçek pazarını da görmeden sakın dönmeyin.

Hiç yorum yok: