21 Aralık 2009 Pazartesi

BRÜKSEL - AMSTERDAM TIPS I



Efendim son olarak Brüksel - Amsterdam gezimizden elde ettiğim tecrübeler sonucu sizinle paylaşmak istediğim bazı noktaları aşağıda bulabilirsiniz.

- Brüksel'e gelmişken mutlaka iki üç adet bile olsa nefis çikolatalardan tadın mümkünse turistik olanlardan değil ufak dükkanlardan deneyin. Amsterdam'da da güzel çikolatacılar var bazılarının tadları bana çok ağır gelse de denemeye değer.





- Brüksel'de mutlaka bira için, vişneli ve limonlu benim favorim.

- Brüksel'de mutlaka midye sipariş edin, bir koca tencere midyeyi de yerseniz pişman olmazsınız.

- Araba ile Brüksel-Brugge yaklaşık 1 saat, Brugge-Amsterdam yaklasık 3,5 saat sürüyor. Biz dört kişi üç günlük araba kirası olarak 103 Euro verdiğimiz için kiralık araba trene göre oldukça hesaplı oldu ama gidişde ve dönüşde mutlaka trafiği göz önüne alın uçağı kaçırabilirsiniz.

Dönüş trafiği

- Diyelim araba kiraladınız full depo verdikleri arabayı full depo geri vermeniz gerektiğini ve havalimanına en yakın benzincinin yaklasık 35 km uzaklıkta olduğunu dikkate almayı unutmayın (unutanlar tanıyorum).

- Amsterdam'da şehir içi ulasım tramvaylarla çok kolay günlük bilet 7 Euro iken saatlik bile 2 Euro. Türk taksiciler çoğunlukta merhaba diyerek binin sonra şaşırmayın.

Bisiklet otoparkı

- Hava çok kötü değilse mutlaka bisiklet kiralayın Vandelpark'a gidin, günlük bisiklet kirası yaklaşık 10 Euro.

- Şehri yürüyerek geziyorsanız sağınıza solunuza çok dikkat edin, bisikletliler çok hızlı ve o kadar dikkatli değiller.

- Falafel seviyorsanız mutlaka deneyin lezzetli örneklerini tadabilirsiniz.

TO BE CONTINUED ................

Hiç yorum yok: