27 Eylül 2009 Pazar

DEVELİ - HAREMLIQUE

Develi kışın maç öncesi Fenerli taraftarların buluştuğu ve yazın güzel bahçesi, lezzetli yemekleri için gitmeyi tercih ettiğimiz sevdiğimiz bir mekandı. Mekandı diyorum çünkü en son gidişimiz de maalesef hayal kırıklığına uğradık. Ramazan nedeniyle alkol servis edilmeyen restoranda saat 17:30 gibi yerlerimizi almıştık. Garsonların telaşından iftar rezervasyonlarının tüm masaları doldurduğunu çok rahat görebiliyorduk ama daha iki saatten fazla vaktimiz vardı, bu yüzden rahattık.

Siparişlerimiz ışık hızıyla masamızdaydı, salata her zamanki gibi lezzetli idi ama kebaplar için aynı şeyi söylememiz çok mümkün değildi. Sipariş edilen hem küşleme hem de patlıcanlı kebaptan memnun kalmadık. Patlıcanlar tam pişmemiş olduğundan hala acıydılar bu duruma bir de garsonun sürekli telaşı eklenince bir an önce kalkmamız gerektiğini anladık, zira kebaplar bitmeden tatlı veya kahve ne alırsınız diye bir soruyla da karşılaştık.







Sanırım uzun bir süre Develiye yolumuz düşmez, umarım ramazandan sonra da aynı telaşları devam eder ve restoranları dolar.

Kahvelerimizi Kalamış Divanda içmeye karar verdik, daha evvel denemediğimiz yeni bir Türk Kahvesi markasıyla tanıştık. Haremlique adını Caroline Koç'un Akaretlerde geçen sene açtığı dükkandan alıyor. Zevkli ev eşyalarının satıldığı dükkanda artık Türk kahvesi de satıyorlar en beğenilerek içileni tarçınlıymış, biz klasikten yana kullandık oyumuzu sizin de denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: