30 Ağustos 2009 Pazar

KALPAZANKAYA - BURGAZADA


Bir başka güzel ada şüphesiz Burgazada aslında biz bu sene farkına vardık güzelliklerinin desem çok da yanlış olmaz.

Burgaz is one of the Prince islands and it is unfortunate that we are not able to go there so frequently.

Vapura teğet geçen yelkenliler / Sailing through the Bosphorus with old ferries

Tepeye çıkış / Up to the hill

Yol üzerindekiler / On our way





Tepedeki manzara / View from the hill

Bu yaz ilk teşebbüsümüz plansız programsız bir cumartesi akşamıydı, kondisyonumuza güvenip tepedeki güzel yemekleri de düşünerek kendimizi motive ettik, lakin Kalpazankaya'ya vardığımızda garson arkadaşlar hiç boş masa olmadığını, beklememizin gereksiz olduğunu bize çok açık ifade etmiş olmalarına rağmen 20 dakikalık oturma eylemimiz sonucu bize bir masa ayarladılar.

Our first try was a saturday night, we climbed up the hill by motivating ourselves with beautiful view and delicious food at the end but when we arrived we were surprised by such a crowded restaurant, we had no reservation, we stood up for a while and insistently asked for one and at last we got it by chance.

Kalpazankaya restoran

İkinci sefer daha planlı programlı idi önceden rezervasyonumuzu yaptırmanın rahatlığıyla masamıza kurulduk, bira - patates ikilisiyle başlayan ziyafet, börülce, patlıcan salatası ve diğer zeytinyağlı mezelerle devam etti. Ana yemek olarak hiç balık yemeyenlere bile kendini yedirtebilen deniz levreği seçimimiz çok doğruydu. Finali ise nefis sufle ile yaptık. Hafif çakır keyif bindiğimiz faytondan ne zaman indik, vapura nasıl bindik işte akşamımızın o kısmı biraz muamma.

Our second try was planned before that we made reservation for a sea view table, they welcomed us with beers and chips than after sun set mezes came such as aubergine salad, sea bean, shrimps, cheese and melon with a traditional drink raki. Delicious Sea bass as main course and finally souffle as dessert.

Masamızdan görüntüler / From our table









Kalpazankaya'ya özellikle akşamüstü güneşin batışını seyre gitmenizi tavsiye ederim, sayılı bir kaç yaz akşamımız olduğunu düşünürsek elinizi çabuk tutmanız da fayda var.
Kaplazankaya restoran tel : 0216 381 15 04

I strongly suggest you to enjoy the sunset at Kalpazankaya and do not wait so long we have only few summer nights, for reservation call 0216 381 15 04

5 yorum:

modjo dedi ki...

merhaba,restoranımda keyifli birgün geçirdiğiniz ve yemeklerimizi beğendiğinize sevindim. kasım ve nisan ayları arası sadece haftasonları açığız fakat nisan itibarıyla açık olacağız. güzel resimleriniz için teşekkürler....

Dolce vita dedi ki...

Rica ederiz, biz her zaman seve seve geliriz :)

Dolce vita dedi ki...

rica etsem bana emailinizi de atabilir misiniz ? size sormak istediğim bir şey var

Bidoluhayat dedi ki...

merhaba, geçtiğimiz günlerde ben de oradaydım ve keyifli bir akşam geçirdim. senin fotoğraflarından da keyif aldığını anlıyorum. kalpazankaya ile alakalı bir yazıyı bloğumda paylaşmıştım. Belki ilgini çeker...http://bidoluhayat.blogspot.com/2010/08/burgazada-kalpazankayada-bir-gun-batm.html

Dolce vita dedi ki...

evet cok keyifliydi :) yazınızı da hemen okuyacağım