27 Temmuz 2009 Pazartesi

MAVİNİN EN GÜZELİ BOZCAADA



Kronolojik sıra ile devam etmem gerekirse sırada Ayvalık, Bodrum, Burgazada, bilumum restoran ve yeni yer var ama geçen hafta döndüğümüz Bozcaadaya torpil geçmek istiyorum.

2002 senesinden beri her yıl aralıksız değişik aylarda maksimum 3 gün kaçabildiğimiz ve her dönüş vapuruna bindiğimizde buruk ayrıldığımız bir ufacık ada Bozcaada. Her daim rüzgarlı ve her daim denizi soğuk.

Starting from 2002 we regularly go to Bozcaada at least for two or three days and on our way back to home always we feel sad to leave this beautiful place. Even we miss its windy weather and cold sea ..



Önce nasıl gidilir? Arabanızla, turla veya otobüs ile gidebiliyorsunuz en rahatı şüphesiz araba ile gitmek ama vaktiniz dar, adada geçireceğiniz sürede iki günü geçmiyorsa bence en güzeli arabanızı ada vapurunun kalktığı Geyiklide park etmeniz. İki üç sene evvel özellikle resmi bayram gidiş ve dönüşlerinde arabayı sıraya sokmak zahmeti vardı artık o da kalmadı, sadece dönüşte bilet alıyorsunuz ve dönüş vapuru için yer ayırtabiliyorsunuz.// Düzeltme // 20/07/2010 Bu uygulamayı kaldırmışlar maalesef dönüşte artık yer ayırmıyorlar yine arabanızı sıraya sokup beklemek zorundasınız :(

How will you go to Bozcaada from Istanbul ? First option can be by bus to Geyikli and than take ferry to Bozcaada, second option you can drive to Geyikli directly or you can take the ferry with your car from Yenikapı to Bandırma and than drive to Geyikli. On public holidays it is better to be earlier at the ferry port that if ferry exceed the capacity you will need to leave your car at Geyikli, it is same for coming back from Bozcaada.

İkinci önemli konu ise konaklama, şunu belirtmeliyim ki hadi kalk bu haftasonu bozcaadaya gidelim derseniz kalacak yer bulmanız oldukça zor, kalmak istediğiniz mekan için en az iki hafta evvelden yer ayırmanız gerekiyor, konaklama alternatifleri oldukça fazla biz genelde 4-6 kişi arası gittiğimizden ev kiralamanın hem hesaplı hem de çok keyifli olacağını düşünüyoruz. Yaklaşık 4 senedir de bize bunu konuda yardımcı olan adres bozcaada.biz. Kerem bey ve Hakan bey bu seneye kadar ada merkezinde bulunan çeşitli büyüklükteki evlerini bize kiraladılar üstelik ''Cumartesi tek gece veremeyiz '' kaprisi yapmadan. Biz daha evvel Ligorun evinde ve Büyük evde kaldık ikisi de çok rahat, tertemiz ve konforluydu. Bu sene ise yeni açtıkları otelde kaldık.

About accomodation firstly I have to warn you as they have a very limited season May - Oct , you need to book your room or house at least two weeks ago speacially on public holidays Bozcaada is very popular. If you are more than 2 people to rent a house will be a good option as we did before from bozcaada.biz or you can book a room from their hotel at the center.

Ligorun evinin bahçesi

Büyük ev

Bozcaada. biz oteli



Otelde odalar ön ve arka olarak ikiye ayrılıyor ön oda gecelik 80 ytl, arka oda ise 60 ytl. Dekorasyon, temizlik , şirinlik , lokasyon mükemmel ama ben yine de bir dahaki sefere ön odayı tercih edeceğim arka odalar bize biraz havasız geldi.

They have frontside and backside rooms at the hotel, back side room is cheaper but all rooms are spacious and hotel is very centrally located. We have stayed at one of the back rooms but next time our preference will be a front one.

Rengigül Pansiyon

Tabiki ek alternatifler mevcut, senelerdir yer bulamadığımız Bağbadem ( merkeze uzak), Kaikias otel ( merkezde), Rengigül pansiyon ( yine hiç yer bulamadık), çocuklarla yola çıkanlar için özellikle Aral Tatil Çiftliği. Bir de sunu unutmayın nasıl olsa iki gece kalıcaz ne kadar kötü olur deyip bilmediğiniz bir yere gitmeyin. Tatil zehir olabilir adada haşarat çok özellikle bağ evleri denilen üst kısımdaki bölgede, benden söylemesi.

If you would like to stay out of the center also you have alternatives such as Bag Badem ( they serve delicious breakfast) & Aral tatil çiftliği where you can enjoy your holiday in a farm with dogs& goats& chickens. My suggestion for the first time to stay at the center that it is convenient to reach everywhere and also minibuses are available to the most popular beach Ayazma from city center. Kaikias Hotel and Rengigul pansion are also popular alternatives at the center.

Hiç yorum yok: