29 Temmuz 2009 Çarşamba

BOZCAADA'DA KAHVALTI

Cay bahcesinde kahvaltı / Breakfast plate

Vapur adaya yanaşır yanaşmaz önünüzde iki seçenek var ya adaya ayak uydurur aynı adalılar gibi rahatlığın, yavaşlığın tabir yerindeyse genişliğin keyfini çıkarırsınız ya da Bu saatte nasıl gazete olmaz? Nerede kaldı benim çayım kahvem diye söylenmeye başlarsınız, pek çok insanın buraya gelmesinin sebebi şehrin telaşından kaçmak, az da olsa ada havası almak değil mi? O zaman bu acele niye?

When you just step off the ferry you have two choices you can adapt the easy way of the island, do not complain from the slow service, take it easy and enjoy your holiday or complain about the late newspaper, late service etc but if you will complain why are you leaving the big city ?

Sabah vapurdan indiniz, pansiyona da yerleştiniz sırada güzel bir kahvaltı var.
Kahvaltı için önerilerimin başında Çınaraltı kahvesi gelecek, yumurta veya menemen istediğiniz de garson arkadaş duruma bozulsa da, en güzel beyaz peynirli domatesli yumurtayı ben burada yedim, taze çıkmış börek veya kurabiye bulursanız da kaçırmayın derim, ikinci alternatif bir diğer çay bahçesi onların seçeneklerinde kahvaltı tabakları olsa da yine tavsiyem menemen olacak.

If you arrive with morning ferry just stop by Çınaraltı the famous cafe ( we call it ''cay bahcesi'') at the center and try their omlettes with cheese, fresh cookies and lemonade, service is not so fast but it worths waiting. Very close to çınaraltı there is another big cafe with faster service and delicious egg dishes.

Daha mükellef sofralar için eğer araba ile geldiyseniz ilk önerim Bağ badem olacak, maalesef bir türlü kalacak yer bulamadığımız bu ufak şirin yer ada merkezine çok yakın sayılmaz ama sayısız çeşitte reçel, peynir ve diğer ada lezzetlerini burada bulabilirsiniz, eğer konaklama yapmıyorsanız önceden telefon etmenizde fayda var.

If you can drive far from the center you can find more excellent breakfast choices for example Bag Badem, many kind of home made jam, olives, different types of cheeses, it is better to call them earlier to reserve your table.

Bağ bademde kahvaltı / Breakfast at Bağ Badem

Ada içindeki ufak restoranlarda otlu omlet pek meşhur, biz bu sefer Peron Cafede kahvaltı ettik, incir reçeliyle aram hiç olmamasına rağmen sildim süpürdüm, diğer çeşitler de oldukça lezzetliydi.

That weekend we had our breakfast at Peron cafe where is famous with herbs omlette and fig jam even you do not like the fig jam you must taste it, it is guaranteed that you will buy some for home.

Peron Cafede kahvaltı / Breakfast at Peron Cafe

1 yorum:

Peronada dedi ki...

Peron Cafe de sizlere tesekkur eder.

Murat