31 Temmuz 2009 Cuma

BOZCAADA KOYLARI

Ayazma

Karnınızı doyurduktan sonra sıra bu kalorileri yakmaya geliyor. Adada hangi koya giderseniz gidin mis gibi berrak ve buz gibi soğuk bir denizle karşılaşacaksınız (son gidişimizi bu durumdan hariç tutuyorum Bozcada'da su hiç bu kadar sıcak olmamıştı).

Ayazmaya kuş bakışı

Eğer yola çıkarken şemsiye, buz kutusu, portatif şezlong gibi araç gereçleri yanınıza almadıysanız sizin için en iyi alternatif Ayazma Plajı olacaktır, çünkü Ayazma dışında şezlong ve şemsiye bulabileceğiniz plaj yok. Mitos veya yeni açılmış özel bir plaj varsa onlar hakkında bilgi veremiyorum, çünkü yolumuz bir defa Mitos'a düşmüştü ve bangır bangır müzik eşliğinde çok uçuk rakkamlara bir yemek yeme girişimimiz olmuştu, 45 dakika bekledikten sonra ise bir daha gelmemek üzere terketmiştik mekanı, daha evvel dediğim gibi zaten beklentiniz yükses sesli müzik, eller havaya bir club-plaj ortamı ise Bozcaada seçimi baştan yanlış.

Eğer iki günden fazla kalacaksanız benim tavsiyem en kötüsü merkezden bir şemsiye edinmeniz ve diğer koylara da gitmeniz olur. Akvaryum ve Beylik en güzellerinden, yanınıza su almayı da unutmayın zira bu koylarda yiyecek içecek bir şeyler bulmanız da imkansız.

Çelebi Akvaryumda

Adadaki bir başka ilginç mekan ise 17 rüzgar gülünün bulunduğu dev enerji santrali, rüzgar gülü yanlış anlaşılmasın kocaman dev rüzgar gülleri bunlar sadece bir tanesinin ürettiği enerji adaya yetiyor geri kalanları ise Geyikli üzerinden Çanakkale'nin elektrik ihtiyacını karşılıyor.

1 yorum:

Bidoluhayat dedi ki...

Bozcaada'da akvaryum koyuna mutlaka gidilmeli. Gerçekten çok güzel, tertemiz ve suyu genelde buz gibi. Genelde diyorum çünkü artık havalar bir garip, belki Bozcaada da artık çok sıcaktır.