21 Haziran 2009 Pazar

NEW YORK SHORT LIST



New york'a iner inmez diğer ülkelerden farklı bir şekilde sanki yıllardır oradaymışım gibi geldi, o kadar film seyretmişiz, dizi takip etmişiz ki sokaklarda dolaşırken çok şaşırıp kaldığımız pek az şey oldu ama beklemediğimiz,bilmediğimiz bir sürü şey de vardı, tüm bunlar için sizlere kısa bir liste hazırladım.

1) Rahatlık ve özgürlük : İlk aklıma gelen şey bu oldu ister donla sokakta dolaşın (maalesef resmini cekemedim), ister Çinli, ister Faslı, ister Portorikolu olun hiç farketmez kimse kafasını çevirip bakmıyor bile, kardeş kardeş yaşayıp gidiyorlar, kimsenin eteğinin boyu, saçı, hızması, küpesi veya dövmesi olay olmuyor. Bu yüzden de hiç kimse yabancı sayılmıyor.

New Yorktan insan manzaraları

2) Pozitif düşünce: Gecenin 3ünde garson kız müşterilerine nasılsınız diye soruyor cevap '' Great ''veya ''Fantastic'' ( muhteşem ) aynı şey markette, müzede veya parkta da aynı kimse Allaha şükür veya idare eder manasında bir şeyler söylemiyor. Başta bizim tarafımızdan olay biraz riyakarca ve suni olarak karşılansa da ben sonlara doğru sevmeye başladım düşünsenize keyifsiz bir gününüzde günde on defa muhteşem hissettiğinizi söyleseniz onbirincide kötü hissetmeye devam etmeniz mümkün mü?

3)Uzun kuyruklar : Maalesef Amerika denince aklıma gelen şeylerden bir tanesi de uzun kuyruklar olacak, ilk işkence uzun uçak yolculuğundan sonra ülkeye girmek için girilen minimum 2 saat süren gümrük kuyruğu, bundan sonra müzelerde vestiyer kuyruğu, bilet kuyruğu, yemek kuyruğu, alışveriş merkezindeki kuyruklar, bilmem belki de bize denk geldi bu kadarı, umarım size denk gelmez.

Guggenheim müzesinin önündeki giriş kuyruğu ( müze günü nedeniyle ücretsiz giriş için iki sokak boyunca kuyruk vardı)

4) Fareler ve hamamböcekleri : Manhattanda merkeze yakın kalacak yer ararken dikkatimizi çeken şeylerden bir tanesi de her hostelin sitesinde bir böcek şikayeti olmasıydı önceleri olur böyle şeyler hostellerde dedik ama gidince gördük ki böcekler halt etmiş Metroda fareler birdirbir oynuyor. Hal böyle olunca insanın temizlik konusunda pinpiriklenmemesi biraz zor.

Farelerin en sevdiği yer Metro rayları

5)Güzel hayat : Bizim sanki olmazsa olmaz diye düşündüğümüz şeyler olmadan güzel güzel yaşıyorlar, iyi maaşlı bir kişi veya iki kişi maksimum 45 metrekarede çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi olmadan yaşıyor. Bence çok da eksiklik hissetmiyorlar en dar mekan, en küçük alan bile değerlendiriliyor sonuçta kutu gibi şirin evler ortaya çıkıyor ve ilk bakışta böyle yaşanılır mı diye şüphe duysak da gayet güzel yaşanabiliyor.

Hiç yorum yok: