25 Haziran 2009 Perşembe

NEW YORK SHORT LIST II

6)Spor : Diğer eyalet ve şehirlerde nasıldır bilemiyorum ama New yorkta herkesin kolunun altında bir yoga matı var, spor yapmayana iyi gözle bakmıyorlar. Koşuyorlar, yüzüyorlar, bisiklete biniyorlar mutlak bir spor klubune üye oluyorlar. Bence bunun en büyük nedeni imaj kaygısı ama olsun sporun kime zararı var.

7)Beslenme alışkanlıkları : New yorkta herkes sağlıklı ve organik yemek peşinde oysa Niagara ve Buffaloda gördüğüm her insanın elinde mutlaka bir dondurma, şeker, milk shake veya asitli bir içecek vardı. Bunun sonucu da maalesef 15-17 yaşındaki gencecik çocuklar bile 75-80 kg aralığında.

Çocuk menüsünden pan cake

8)Hava durumu : Sürekli hava durumunu sunan en az 4 yerel televizyon var yarım saatte bir tahminleri revize etmelerine rağmen tutturamıyorlar.

Puslu hava ve görebileceğiniz en küçük araba
9)Küçük araba : Küçük araba veya ekonomik araba diye bir kavramları yok, Peugeot, Opel , Fiat nedir bilmiyorlar.

10)Fiyatlar : Çok güzel bir ayakkabıyı sadece 20 Usd a alabiliyorsunuz bazen bir şişe suyun fiyatı 4 Usd, müze girişleri minimum 20 Usd, 1 saat central parkta bisiklet kiralamak 10 usd, Manhattan da en basit hostelin geceliği 50 usd, yol üstünde bir otelde 4 kişi gecelik konaklama bedeli 90 usd. Bir restoranda iki kişi tek course yemek ve içecek minimum 30 USD.

Hiç yorum yok: