5 Nisan 2009 Pazar

KUZEYDEKİ GÜZEL


Flatey adası

Festivalde film seçmek hiç kolay değildir, onca film içinden hem size vakti uyacak, hem zevkinize uyacak ve mümkünse ileride gösterime girmeyecek bir filmi seçmeye çalışırız.Bazen yönetmen, bazen oyuncu ama genelde çekildiği ülke bana bu noktada rehber olur, filmden memnun kalmazsam bile güzel bir şehri izlemiş olurum.

Gelelim kuzeydeki güzele ''Belalı Düğün'' çok keyifli bir İzlanda filmi, bu sene İzlandanın oscar adayı da seçilmiş, bilindik bir konu olan düğün telaşını büyüleyici bir mekanda muhteşem kuzey ışıklarının altında işlemişler bence çok başarılı.


Filmden bir sahne

Adadaki rengarenk büyüleyici evler

Flatey adası İzlandanın kuzeyinde üzerinde rengarenk evleri bulunan çok şirin bir ada.Film bu masalsı mekanda, üstelik Kuzey yarım küre için yazın ortası sayılan beyaz gecelerin yaşandığı vakitlerde çekilmiş.



St Petersburg'a ocağın ilk haftası yani en uzun gecelerin yaşandığı bir vakitte gitmiştik, sabah 10:00 gibi havanın aydınlanmaya başlaması saat 16:30 da kararmış olması hepimiz için değişik bir tecrübe idi (bu guzel yolculugu paylaştığımız seyyah arkadaşlarımız Deniz& Barış'a da buradan selamlar)umarım tez vakitte beyaz geceleri de İzlandada tecrübe etme şansımız olur :)

Hiç yorum yok: