13 Nisan 2009 Pazartesi

KADIKÖYDEKİ VAHA FAUNA


Festivalin bizim için bir başka önemli durağı şüphesiz Reks sineması, aslına bakılırsa festival dışında çok da fazla ziyaret etmediğimiz öğrencilik yıllarımızdan kalan hali ile bize daha çekici gelen mekan.

Asya tarafında oturanların genelde kabul ettiği bir durum Kadıköyde standartların üstünde lezzetli yemek yiyebileceğiniz mekanların azlığıdır. Bunların başında bizim için Çiya gelir ki onu bir başka yazıya saklıyorum, bizim için ikinci mekan ise yaklaşık 4 yıldır sektirmeden gittiğimiz Fauna, haftasonları arkadaşlarla beraber saatlerce oturup çok lezzetli yemekler eşliğinde sohbet ettiğimiz, bazen duruma göre sadece salata yiyip çıktığımız ama Kadıköy'e her indiğimizde mutlaka uğradığımız şirin, ufak restoran.
İç mekandan görüntüler
Karatahta menü

Reksten dümdüz aşağıya indiğinizde köşede Seven resim galerisinin tam karşısında çıkıyor karşınıza.Sahibi ve başaşçısı İbrahim bey tüm yemekleri birinci kalite malzeme kullanarak ve büyük titizlikle hazırlıyor, beğenmediği domatesi , zeytini asla yemeğine eklemiyor ve işte bu yüzden Fauna'dan hep tebessümle ayrılıyorsunuz.

Normalde makarna servisi yapan en lüks restoran'ın şefi bile nasıl makarna hamuru açıldığını bilmezken İbrahim bey ve yardımcısı Eser bey tüm makarnaların hamurlarını kendileri açıyor, mevsimine göre her sebzenin zeytinyağlı yemeğini yapıyorlar, et yemekleri de iddialı üstelik tüm bu yemekler orjinal tariflerle defalarca denendikten sonra menüdeki yerleri alıyor.Sadece lezzetin değil sunumun da önemini biliyorlar, pek çok restoranda bulamadığımız şıklıkta geliyor tüm yemekler hep güleryüz eşliğinde.
Benim favorilerime gelince roka salatası, domatesli zeytinli makarna, ıspanaklı peynirli ravioli ve mutlaka çikolatalı sufle . Ortalama bir salata ve bir anayemek için vereceğiniz tutar ise 30 ytl civarı

Roka salatası

Favorim zeytinli domatesli makarna

Faunanın orijinal hali sadece yemeklerle sınırlı değil, belirli aralıklarla masanızın hemen yanıbaşındaki çerçevedeki albüm kapakları değişiyor, fonda her zaman güzel caz kayıtları size eşlik ediyor.Dezavantajlarına gelince özellikle Cumartesi günleri çok kalabalık oluyor toplam 4 masası olduğundan ilk seferde şansınız yaver gitmezse sakın vazgeçmeyin, Pazar günleri kapalılar diğer günlerde de misafirler terkedene kadar ama en geç 19:30 da kapatıyorlar, alkollü içecek servis etmiyorlar.
Fauna bizim her zaman daimi favorimiz,değişmemesini umduğumuz güzel bir restoran.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: