29 Mart 2009 Pazar

STUBAI GLACIER



Stubai Glacier Innsbrucktaki iki buzuldan bir tanesi, buzul deyince aklımıza gelen buz mavisi görüntü burada yerini bembeyaz tepelere bırakıyor 3200 metreye kadar telesiyejle cıkabiliyorsunuz ve saatlerce asagıya kayıyorsunuz.


Zirveye yaklaşmışız

Simdi baştan başlayalım Innsbruck otobus garından cok guzel manzaralar eşliğinde yaklaşık bir buçuk saat yol alıyorsunuz, ( varır varmaz tavsiyem duraktaki dönüş otobüsünün saatine bakmanız eğer vakitlice durakta olmazsanız en az yarım saat ayakta seyahat etmeniz garanti ) Girişte kayaklarınızı kiraladıktan sonra tepeye doğru yolculuk başlıyor , her seviyede kayakçı için ideal uzunlukta ve genişlikte pistler var,minimum parkuru ortalama hızla yaklasık bir saatte tamamlıyorsunuz. Ekimden Hazirana kadar sezon devam ediyor ve kar kalitesini tutturmak için gerekirse suni kar bile kullanıyorlar.

Kaymaya hazırız

Pistten manzaralar
Biz tesise biraz geç vardığımızdan yeme içme faaliyetlerinden faydalanamadık, ama Gamsgardenda cok güzel bir panoramik restaurant var.
Gecen Aralıktaki Avusturya gezimizde şiddetli rüzgar nedeniyle kayamadığımız Stubaida bu sene tekrar şansımızı denemek istiyoruz.

Hiç yorum yok: