31 Mart 2009 Salı

HAŞARATLAR UYANMIŞ

Ajandamda 28 Mart tarihinin hemen altında böyle faydalı bir bilgi vardı, eğer haşaratlar uyanmışsa bu bahara ulaştığımızın da bir göstergesi değil mi? Böylelikle kayak dosyasının da sonuna gelmiş bulunmaktayız :)

Innsbruckta kayakla ilgili önerebileceğim son yer Patscherkofel , bu kayak merkezi Innbruck'a çok yakın yaklasık 15 dakikalık kısa bir otobüs yolculuğu ile ulaşabiliyorsunuz.

Önce asagıdaki teleferikle merkeze cıkıyorsunuz. ( Teleferiğe binmeden kayaklarınızı kiralamazsanız tekrar aşağıya inmek zorunda kalıyorsunuz, tecrübe ile sabit)



Asansörün çıkışı

Daha sonra ise asansörle piste cıkıyorsunuz, 1900 metrede bulutların üstünden Innsbruck'a bakmak cok keyifli.Evvelki yıllarda Kış olimpiyatlarına da ev sahipliği yapan tesiste herkese uygun çok güzel pistler var,maalesef biz burada sadece yarım gün gecirdik ve ben cok yorgun olduğum için hiç kaymadım,restoranda manzaranın keyfini cıkardım.

Bulutların üstünde


Kuşbakışı Innsbruck


Bir başka açıdan

Simdi gelelim sonuca bütün bu anlattığım tesislerde kayak yapmak Uludağ veya Kartalkayada kayak yapmaktan çok daha hesaplı nasıl derseniz önce ski pass fiyatlarından başlıyorum, tüm bu tesislerde ski pass için yarım ve tam gün uygulaması var böylelikle saat 12:00 de kaymaya baslıyorsanız , 9:00 da kaymaya başlayan kişi ile aynı ücreti ödemiyorsunuz, bizim bu sene maksimum verdiğimiz tam gün ski pass ücreti 28 Euro idi yarım gün ücretler ise 14 Euro civarı.

Kayak kiraları yaklasık 15-20 Euro ve tesislerde yediğiniz en kallavi yemek için ödeyeceğiniz miktar maksimum 15 Euro. Kartalkayada bir bardak sıcak şaraba 20 ytl vermek işte bu yuzden gücüme gidiyor.

Vakitlice rezervasyon yaptırdığınız takdirde 200 ytlye bulunabilen uçak bileti de tüm bu anlattıklarıma tuz biber niteliğinde, şimdi sıra sizde umarım keyifli bir Avusturya gezisi olmuştur......


FIN.....

Hiç yorum yok: