27 Mayıs 2012 Pazar

KOLOMBIYA - COLOMBIA


Bogota

Nerden başlasam nasıl anlatsam diye uzun uzun düşündükten sonra işte buradayım, son 6 ay ne kadar yoğun olduğumu anlatmak yerine bundan sonra daha fazla yazabilmek için elimden geleni yapacağım hatta daha sık yazabilmek için bol fotoğraflı yeni bir format da düşünüyorum. Bir baska değisiklik de aynı anda
bir kaç rota anlatmak olacak başka türlü son 6 ayı toplamam pek mümkün değil.


Santa Marta


Biz geçen Kurban bayramında Kolombiya'ya gitmeye Nisan, Mayıs gibi Lufthansa'da 395 Euroluk biletleri bulunca karar verdik, yağmur mevsiminin sonuna denk geleceğimizden seyahat için çok kolay bir dönem değildi yine de daha evvel yaklaşık iki ay Bogota'da kalan arkadaşlarımızın övgüleri sonucu biz 6 ay evvelden biletlerimizi almıştık.

Tayrona

İlk program Bogota üzeri San Andres adasıyken yağmur yağma ihtimalini göz önüne alıp Bogota'dan Santa Marta'ya ve Tayrona Milli Parkı'na, oradan da Cartegena'ya gitmeye karar verdik. Böylelikle Bogota'yı gezebilecek, Tayrona'da vahşi doğa içinde bir gece geçirecek, Karayip kıyısından denize girecek ve Cartagena'nın meşhur eski şehrini görebilecektik.

Cartagena


16 saatlik uçuşlar dahil toplam 10 günlük bir seyahatde daha ne yapabilirdik. Bogota'nın ayrıntılarına geçmeden eğer günün birinde böyle bir rotaya karar verirseniz plan yapma kısmının en zor süreç olduğunu söylemek isterim benim en çok faydalandığım kaynaklar seyahat blogları ve Paisa tour gibi lokal acentaların siteleriydi. , sehirler arasında kara yolunu kullanmak, kısıtlı surede çok yer gormek isteyen bizim gibiler için pek uygun olmadığından 4 ay evvelden baslıca hava yolları Avianca ve Aires'in biletlerini de arastırmaya basladık.

2 yorum:

Cheap Flights dedi ki...

I'm planning to go to Colombia this coming month. I really enjoy seeing beautiful places in your article. Now I know what to expect.

Dolce vita dedi ki...

Enjoy your holiday, and if you have any questions I will be happy to reply :)