9 Aralık 2010 Perşembe

GAZİANTEP - KATMERCİ ZEKERİYA USTA




Aslında Kıbrıs'tan sonra sıra yeni kıta yazılarına geliyor ama araya dumanı üstünde tüten bir başka geziyi sokmaya karar verdim, biz daha yeni döndük ve bazı şeyleri unutmadan yazmak istiyorum.


After our North Cyprus visit we went to USA but before starting to California posts, I have to write another long weekend trip to Şanlıurfa. It was a memorable trip for me that my grandfather was born and lived for years in Urfa and we have not been there before, it was my first time.


ŞanlıUrfa is located at South East part of Turkey and it takes one hour from Gaziantep by car. We found a very cheap Antep flight from Pegasus and rented our car for the weekend.



Katmer


Sanırım aylardan Ağustostu ve ailemizin havayolu Pegasus bize yine 20 tlye

biletler satıyordu, Mart ayında gittiğimiz Gaziantepteki Ali Nazik de 7 aydır rüyalarıma girdiğinden biletleri Gaziantepe aldık, uçak cumartesi sabahın

köründe gidiş,pazar aksamı 21:50'de dönüş olunca Urfa'ya gitme fikri cazip

gelmeye başladı ve Cumartesi sabahı havaalanından arabımızı aldık.


Ünlü müdavimlerin resimleri/ Photos of famous artists who had breakfast at Zekeriya Usta.


Unfortunately there is not so much car rental alternatives

at this part of Turkey, we tried to find a non-smoking rental car but we could not. After arriving early in the morning we drove to city center for our first stop,

' Katmerci Zekeriya Usta' famous place for breakfast. It is at the city center but still difficult to find it you can ask local people for detailed adress. It is a very small restaurant actually I am not sure if is it right to call it as a restaurant that they are serving only Katmer and tea.






İzmir'de kiraladığımız arabadan kriko çıkmayınca bilek gücüyle havaalanına yetiştiğimizden beri, konu kiralık araba olunca biraz yoğurdu üfleyerek

yemeye karar vermiştik lakin Antep'te araba kiralayan büyük firmalar yok

internet sitelerine ve hissiyatımıza göre bir şirket seçtik ve pek memnun

kalmadık, sigara kokan araba moralimizi tabi ki bozamadı ve atladığımız gibi

ilk hedef olan Katmerci Zekeriya Usta'ya gittik. Yeri oldukça merkezi olmasına rağmen pek çok Antepli bilmiyor ama Havaştan inen İstanbullular direk

soluğu burada alıyorlar bu durumda sevgili üstadımız Vedat Milor'un da etkisi çok.


Bir Havaş dolusu turist



Oldukça mütevazi ve ufak bu katmercinin sahibi Zekeriya usta herkesin hatrını sorup katmerimizi beklerken bize çay ikram ediyor, zaten çay bitene kadar mekanı saran fıstık ve kaymak kokusu yüzünden yutkunmaya başlıyorsunuz ve sonunda vuslata eriyorsunuz.


Ben ilk defa yedim anlatacak kelime pek yok gibi çıtır çıtır bir hamurun içinde bolca antep fıstığı ve kaymak (odun ateşinde pişirildiğinden kaymak hamurun içinde eriyor).


Let me try to explain the Katmer; they prepare a very thin dough than add pistachio & clotted cream, wrap it and bake it in the oven with wood fire to make it crispy. It is true that it is an energy bomb. When you take your place first the chef welcomes you and offers you a glass of tea while waiting for your order delicious smell makes it difficult to wait your Katmer.



Bu yörede bizi zorlayan tek şey nefsimize hakim olmak zira biraz fazla yesek bir sonraki öğün yiyemeyeceğimiz şeyler için üzülüyoruz o yüzden hesabı ödüyoruz ve vedalaşıyoruz.





Through out this trip the biggest difficulty was to resist to all these delicious food that we have limited time and a small stomach.

Hiç yorum yok: