13 Mayıs 2010 Perşembe

MARAKES - LE FOUNDOUK



Fas'la Türkiye arasındaki saat farkının da 3 saat olduğunu düşündüğümüzde ancak akşam vakti kendimize gelip, yemek için Jamal'den tavsiye istedik. O zaten bu soruya hazırdı ve bizi Fas yemeklerinin oldukça nezih bir ortamda sunulduğu Le Foundouk restorana yönlendirdi. Bizim otele 20 dakikalık mesafede olan bu mekana labirent gibi sokaklardan ulaşamayacağımızı da muhtemelen hemen anlayıp kılavuz olarak da önümüze Azizi kattı.

Foundouk aynı Riad Der Masa gibi içeri girince size farklı bir dünya sunuyor, o kapıların ardındaki tüm görüntüler bir an için yok oluyor ve sanki İstanbul'da şık bir restorana gitmişsiniz havasına kapılıyorsunuz, sanki zaman yolculuğundasınız ve bu kapılar sizin 70 sene evvele gidip gelmenizi sağlıyor.

Şık döşenmiş olan restoranın terasında çok güzel bir masaya ulaştıktan sonra
menüde mümkün olduğu kadar damağımıza uygun, açlığımızı bastıracak yemekler seçtik. Bu kadar yol tepip Tangine Tangine diye yerlere göklere sığdıramadıklarını yemeklerini denemeden dönmek olmazdı, o yüzden hem limonlu tavuk tangine hem de etli sebzeli tangine ve kuskus denedik. Öncesinde yediğimiz karışık meze tabağı ve patlıcan mozzeralla bizi çok mutlu etmese de. Tanginelerin tadı bildiğimiz güveçe benzediği ve oldukça büyük porsiyonlarıyla bizi doyurmaya yettiği için masamızdan memnun ayrıldık.

Karışık mezeler

Mozarellalı Patlıcan

Kırmızı şarap olarak bir fas şarabı olan Medallion'u seçtik, yemeğin sonunda gelen çikolatalı fondant ise o kadar çabuk tüketildi ki resmini bile çekemedik.

Sebzeli Tangine

Etli Tangine

Limonlu Tavuk Tangine

Peki nasıl mı otele döndük tabi teknolojinin en büyük nimetlerinden GPS'in katkılarıyla.

Hiç yorum yok: