2 Nisan 2010 Cuma

ANTEP'E BAHAR GELMİŞ - GAZİANTEP SAHAN



Kasım ayında 20 tl'ye gidiş dönüş Antep biletlerini alırken, gidip gidemeyeceğimizi, Antep'in bu kadar güzel bir yer olduğunu, havanın bahar kokacağını ve damak çatlamasının ne demek olduğunu bilmiyorduk, gittik ve öğrendik.

İlk akşam Antep'in en meşhur restoranı İmam Çağdaş'a gidip neler
ısmarlayacağımızı daha yola çıkmadan planlamıştık lakin Antep havalimanı şehre 30 dakika uzaklıkta olduğundan ve Havaş da havalimanındaki son yolcuya kadar beklediğinden bizim şehre varmamız 22:00'yi buldu. Biz İmam Çağdaş'a vardığımızda restoranı kapatıyorlardı, o saatte pek alternatif olmadığından biz de İstanbul'daki Sahan'ların çıkış noktası olan Sahan Restorana gittik.

 
Posted by Picasa

Sahan

 
Posted by Picasa


Geniş avlusu ve çok büyük yemek salonuyla Sahan çok görkemli bir restoran. Perdelerle ufak odalara bölünmüş böylelikle siz yan masa da konusulanları duymadan keyif içinde yemeklere konsantre olabiliyorsunuz.

İlk siparişimiz klasik içli köfte ve lahmacun oldu, daha sonra da meşhur Gavurdağı salatasından söyledik. Antakyadakine göre burada salatayı daha farklı bir sosla yapıyorlar öncelikle üzerindeki cevizden salatayı görmenize imkan yok, nar ekşisi de biraz daha tatlı ve bence daha lezzetli.

Nefis Gavurdağı ve arkadaşları

Kebaplardan kıyma kebabı ve nefis yoğurtlu kebabı da yedikten sonra muhteşem final olarak adlandırabileceğimiz fıstıklı baklavanın sadece ucundan tadıp geri kalanını paketleyerek yanımıza aldık.

Yoğurtlu kebap


Kıyma kebabı

İlk akşam çok lezzetli yemekler yediğimi düşünüp midemi rahatlatmaya çalışarak uyudum, yanılıyormuşum bu daha başlangıçmış.

Hiç yorum yok: