23 Kasım 2009 Pazartesi

ANTAKYA - ANADOLU RESTAURANT



İlk gün hava kararmaya başlarken bize de yavaş yavaş yorgunluk çökmeye başlamıştı. Şehir merkezine çok yakın olan otelimizde biraz kendimizi ve midemizi dinlendirip kendimizi akşamki ziyafete hazırladık.

Anadolu Restaurant eski adıyla Anadolu meyhanesi Antakyanın en meşhur restaurantlarından, içki servisi de olduğundan hep hareketli ve kalabalık. Biz öğleden evvel teras için rezervasyonumuzu yaptırdığımızdan ( kasım ayında 28 dereceyi gördük )masamıza kurulduk ve siparişleri sıraladık.

Nefis Başlangıçlar

Başlangıçlarda tercihlerimiz Humus ( bu sefer tereyağlı ), kekik salatası, patlıcan salatası ve yeşil salata oldu. Kebaplardan ise bu sefer meşhur kağıt kebabını ve tepsi kebabını denedik. Hepsi birbirinden lezzetli bu kebapların farkı, pişirilme teknikleri ve içlerinde kullanılan baharatlar. Kağıt kebabı bol maydanozla servis edilirken, tepsi kebabının kıvamının bildiğimiz kebaptan çok daha farklı olduğunu da belirtmeliyim.
Tepsi Kebabı

Kağıt kebabı


Tercihiniz rakı ise isteğe bağlı olarak kavun ve nar da getiriyorlar bence muhakkak denemelisiniz, kapanışı ise bir Hatay klasiği olan künefe ile yaptık.



Hiç yorum yok: