4 Eylül 2009 Cuma

PIERRELOTI'DE KAHVE KEYFİ



Küçük Çelebi geçen haftasonu çok sportif bir gün yaşadı, sabah erkenden kalkıp arkadaşlarıyla birlikte bisikletine atladı. Kızıltoprak'tan Kadıköy'e geçti, vapurla Eminönü'ne, daha sonra da sırasıyla Eyüp, Pierreloti, Balad, Santral İstanbul ve Rahmi Koç müzesine gitti. Parkuru tamamladığında yaklaşık 35 km bisiklete binmiş ve bu yorgunluğa değen çok güzel bir gün geçirmişti.

Şimdi sizlere bu parkurdaki duraklarımızı yakından tanıtacağım, Eminönü iskelesinden Eyüb'e ulaştığımızda Pierreloti'ye bisikletle tırmanmak yerine, enerjimizi günün geri kalanında harcayabilmek için teleferiği kullanmak çok daha mantıklı geldi ve biz de bisikletlerimizi otoparka kilitleyip teleferiğe yöneldik.



Pierreloti kuşbakışı Haliçi seyredebileceğiniz belkide en güzel yerlerden biri, en son Pierrelotiye çıktığımda daha okula gitmiyordum o yüzden hem mekan hem de manzara benim için büyük sürprizdi.





Çaybahçesinin üst kısmında bir restoran da var ama bence en güzeli yine o eski, salaş çaybahçesi pek çok yerde olduğu gibi araştırmacı turistler de burayı çoktan keşfetmişler.

Pierreloti ilk durağımız olduğundan kahvemizi içip çok rehavete kapılmadan ve vakit kaybetmeden tekrar bisikletlerimize atlayıp yollara düştük.

2 yorum:

Barış dedi ki...

parkurun 35 kilometre oldugu konusunda elinizde belge var mi?

Dolce vita dedi ki...

var Barışcım var :))