17 Temmuz 2009 Cuma

SHERIDAN SQUARE - GREENWICH - CHELSEA MARKET

Kahvaltıda meyveli muffin

Ertesi gün artık yavaş yavaş Amerika saatine uyum sağlamaya başladığımızdan saat 8:00 gibi uyanıp önceden planladığımız gibi önce Newyork Üniversitesi yakınında bir cafede kahvaltı ettik ve Greenwich'e yürüme mesafesinde bir kitap dükkanı olan Strand'a doğru yol aldık.

Strand iki katlı kocaman bir kitap dükkanı 1 usd 'a bile kitap bulabiliyorsunuz. Taşımak zor diye düşündüğümüzden çok beğendiğimiz bir iki kitabı alabildik ama vaktiniz ve bavulunuzda yeriniz varsa bence mutlaka uğranması ve daha fazla vakit geçirilmesi gereken bir mekan.

Kitapları yüklenip Greenwich'de dolanmaya devam ettik, ilk önce Washington Square Parktaki sincapları selamladık, daha sonra ise ilk gay, lezbiyen hareketinin başladığı Sheridan Square ve Christopher parkta meşhur heykellerin yanına oturduk.

Christopher Park

En başta ilettiğim gibi Newyorktaki hemen herkes cana yakın ve samimi davranışlarıyla beni hayrete düşürdü. Tüm parklarda mutlaka sizin nereli olduğunuzu soran yaşlı bir amca veya haritadan kaybolduğunuzu anlayan bir vatandaş mutlaka bulunuyor çoğu zaman çok yardımcı olamasalar da en azından ellerinden geleni yapıyorlar.

Wasgington Square Park


Sıra acıkan karnımızı doyurmaya geldi ve methini duyduğumuz Chelsea Markete doğru yürüdük.Eski bir fabrikayı bir sürü restoranın ve yiyecek içecek satan dükkanın bulunduğu modern bir pasaja çevirmişler, hem gezmesi hem de yemek yemesi çok keyifliydi. Bizim tercihimiz Friedsman adlı restorandaki kocaman Cheeseburgerlerdi.

Chelsea Market

Yemekten sonra enerjimizi toplayıp etraftaki dükkanlara göz gezdirdik, ufak tefek ama çok kaliteli dükkanların bulunduğu bu yemyeşil bölge benim Newyorktaki favori mekanım oldu.

Hiç yorum yok: