1 Temmuz 2009 Çarşamba

NEW YORK SHORT LIST III



** Teknik bir arızadan dolayı maalesef uzak kaldık :(

Listeyi bitiriyoruz....

11)Tedbirler : Yazarak pek çok şeyin tedbirini aldıklarını düşünüyorlar mutlaka her restoranda yemek yerken boğazınıza bir şey kaçarsa ne yapmanız gerektiği şemalarla gösterilmiş, hamile bayanların içki içmemesi gerektiğini yazan levha ise hemen yanında. Modern Art Müzesinde her katın kaç kişilik kapasitesi olduğu ve daha fazla insanı barındırdığı takdirde tehlikeli olabileceğini de yazmayı unutmamışlar.




12) Yayaların üstünlüğü: Bu yeni bir şey değil diyeceksiniz çünkü Avrupada da yayaların üstünlüğü tartışılmaz ama New York'ta yayalar kırmızı ışıkta yola atlıyor ve sürücülere sadece zamanında frene basmak kalıyor, çünkü kornaya basmanın bedeli merkezde 250 usd.

13) Sincaplar : Ben ilk defa sincap gördüm, her parkta irili ufaklı bir sürü sincap var ve sokakta kedi, köpek hiç yok.




14) Soğuk : Amerikalılar klima manyağı olmuş her kapalı alan aşağı yukarı 15 C ve klimalar son hızda çalışıyor, biz gittiğimizde hava zaten kapalıydı ama her yer çok soğuktu Metro, müzeler, restoranlar. Sürekli hırka, esarp, atkı arayışındaydım.

15) Alışveriş: Alışverişle en arası olmayan kişi bile bir bavulu çok kolay doldurabilir üstelik buradakinin yarı fiyatına üstelik bizim gibi Haziranın ikinci haftası tam yaz indiriminin ortasında New yorktaysa. Biz de boş durmadık ama çok da kendimizi kaybetmedik alışveriş listesini tamamlayıp evimize döndük.



Bunlar şimdilik aklıma gelenler

Hiç yorum yok: