7 Temmuz 2009 Salı

NEW YORK'DA SAĞLIKLI YİYECEKLER



New yorka ulaştığımızda kiraladığımız daireyi pek güleryüzlü sahibinden teslim aldık.
Ufacık daire çok kullanışlı ve şirin görünüyordu. Dairenin lokasyonu da süperdi Broadway caddesinde, meşhur(benim favori binam olan)Flatiron binasına çok yakındı.

Flatiron binası ve çevresi

Bavulumu kapıya kadar bırakan görevlileri uğurladıktan sonra yorgun olmamıza rağmen ufak bir keşif gezisine çıkmaya karar verdik, gezinin sonunda da eve yakın bir vejeteryan restoranında yerlerimizi aldık, yemeklerin çoğu organik ürünlerden raw (hiç işlem görmeden) hazırlanıyordu organik. Kırgız uyruklu güleryüzlü garsonumuz sayesinde tüm menüyü inceleyip leziz mozzarella domates tabağında karar kıldık, yan masaya gelen bruschetta ve soğuk pizza da çok lezzetli gozukuyordu, bu hafif yemekten sonra organik çikolatadan yapılmıs (nasıl hiç bilmiyorum) brownileri de afiyetle yedik.





Sağlıklı yemekten bahsedince kaldığımız binanın altındaki Pump tanda çok kısa bahsetmek istiyorum, çok yorgun olduğumuz bir akşam bu ufak restorandan yine tamamen sağlıklı ve organik, falafel, dark rice ( koyu renkli pirincten yapılan pilav), brokoli, mercimek çorbası ve humus yedik, sağlıklı yemekle çok arası olmayan bir kişi olarak, sağlıklı yemeklerin de çok lezzetli olabileceğini bu tecrübelerim sayesinde öğrendim.

Hiç yorum yok: