18 Temmuz 2009 Cumartesi

NEW YORK'DA ALIŞVERİŞ

Dylan's Candies

Mevzu yine zevkli bir hal almaya başladı, alışveriş merkezlerinde kendini kaybeden çılgınca bir mağazadan bir mağazaya koşan bir insan hiç değildim ta ki Andoraya yapmış olduğum seyahate kadar, Barcelonaya 1 saat uzaklıktaki bu ufak köyde yapabileceğiniz tek şey alışveriş, üstelik gümrüksüz alışveriş. İstanbulda bulamayacağınız fiyatlara çok kaliteli ürünleri alabilmenin mümkün olduğunu New yorktan evvel bu şirin yerde öğrenmiştim hatta sonunda bir de bavul alıp öyle dönmüştüm Barcelonaya.

New york'a giderken de buna benzer fiyatlarla karşılaşacağımızı biliyorduk ama bu kadar çok enteresan dükkan beklemiyorduk. Sizi içeri çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar sonuç ise içinde bulunduğumuz krize rağmen kasalardaki uzun kuyruklar.

Önce size Amerika seyahatimizin yarısını görüntülediğimiz, fotoğraf makinasını aldığımız B&H den bahsedeceğim, fotoğraf konusunda aklınıza gelen herşeyi bulabileceğiniz bu dükkan çalışanları ve ilginç organizasyonu ile kesinlikle görmeye değer, önce almak istediğiniz makinaların alternatiflerini listeliyorlar sonra daha bilgili bir satıcı elinden gelen tüm teknikleri kullanarak size makina, şarj aleti, kılıf ve sigorta satıyor, en son tüm malzemeler bir sepete doluyor ve kaydırakla kasaya kadar ulaşıyor. Resimlerden anlaşılacağı gibi cumartesi dükkan kapalı, hatta internetten bile satış yapmıyorlar :)

B&H

Bir başka ilginç dükkan 5. cadde parelelinde 23. sokak civarında bizim kaldığımız eve çok yakın olan Fishs & Eddy. Ev için her türlü malzeme bulabiliyorsunuz benim en fazla ilgimi çeken eldiven fabrikasındaki kalıpları süs diye satmalarıydı, maalesef yine taşıyamadık ve alamadık.

Fishs Eddy

NBA store yine basketbol seven sevmeyen herkesin görmesini tavsiye edeceğim bir başka dükkan, dünyaca ünlü basket oyuncularının orjinal boyundaki maketleri, legodan yapılmış dev Celtics oyuncusu ve yine ünlü basketbolcuların el izlerinin bulunduğu toplar bence çok ilginçti.

NBA Store

Sokakta hemen herkesin üstündeki Abercrombie tshirtlerinin merkezi olan yine 5. caddedeki mağazada ise sizi yarı çıplak mankenler kapıda karşılayıp dükkandan içeri sokuyorlar, içeride loş ışıkların altında yine manken fiziğinde kendinden geçmişçesine danseden tezgahtarlar kendinizi bir gece klübünde hissetmenizi sağlıyor, böylelikle iki kat boyunca uzayan kasa kuyruğunda vaktin nasıl geçtiğini de anlamıyorsunuz.

Bu dükkanların dışında klasik mağaza formatındaki Century 21 ve Union Squarede ki Filene's Basement yine hararetle tavsiye edeceğim dükkanlar arasında çok ucuza Nine West - Tommy çantalar ve çok güzel ayakkabılar bulabiliyorsunuz. Union Square'de her cumartesi seyyar satıcıların bulunduğu bir pazarda kuruluyor, yerel pazar demişken Central Park'a çok yakın olan ve her pazar günü Upper West Side tarafında kurulan farmer's market'e de gittik fiyatlar beklediğimden yüksek olsa da çok orjinal şeyler vardı.

Kısaca toparlamak gerekirse dedikleri gibi New York bir alışveriş cenneti.....

Hiç yorum yok: