15 Temmuz 2009 Çarşamba

CHINATOWN - LITTLE ITALY - WALL STREET



Müzelerden sonra en fazla vakti Manhattan sokaklarında geçirdik, Manhattan kendi içinde East Village, China Town, Little Italy, Soho, Noho, Nolita, Greenwich gibi ufak bölgelere ayrılıyor. Ayaklarımıza kara sular inene kadar bu bölgelerde yürüdük hepsi birbirinden ilginç bu lokasyonlarda benim favorim Greenwich ve finans dünyasının merkezi Wall streetin etrafı oldu.

Battery Park ve Staten Island vapuru

Sırayla göz atarsak şehirde ilk durağımız meşhur özgürlük heykeli idi,heykelin bulunduğu adaya giden vapurlarla çok yakından resim cekebilir hatta heykelin tepesine de cıkabilirsiniz. Bizim böyle bir merakımız olmadığından biz çok yakınındaki Staten Island'a giden ücretsiz vapurla heykelin yakınından geçip hemen geri döndük. İki dakika ile Staten Island vapurunu kaçırdığımızdan iskeleye 50 metre yakınlıktaki Battery Parkı da gezdik.

Ögleden sonra sırasıyla Soho, China town ve Little Italy'de yürüdük. Belki de gözümde çok büyüttüğümden Sohoyu beklediğim kadar etkileyici bulmadım (Singer binası hariç). Sohoyu Cihangire benzettim ama yine de cok fazla vakit geçiremediğimiz için yanılıyor olabilirim.

Singer Binası

China Town da sanki yıllardır gezip gördüğümüz bir yermiş gibi geldi bana, şehrin en iyi Çin Lokantalarından biri olduğu söylenen Chanoodleda yemek yeme şansımız oldu.


China Town

Little Italy de China Town'a iki sokak uzaklıkta güzel İtalyan restoranları ve marketlerin bulunduğu bir başka turistik bölge, yukarıda belirttiğim tüm bölgelerde yemek içmek çok pahalı, her turistin buraları ziyaret edeceğini biliyorlar ve ona göre davranıyorlar.



Cafe Napolide tiramisu

Wall Street civarı ise aynı İstanbulda ki gibi koşan insanlarla dolu daha canlı ve gerçek gözüküyor belki de bu yüzden şehrin bu kısmından büyük keyif aldım.

Hiç yorum yok: