2 Temmuz 2009 Perşembe

BUFFALO ve NIAGARA



New yorka gideceğimiz kesinleştikten sonra acaba yakınlarında başka bir kente uğrayabilirmiyiz diye uzun uzun düşündük pek çok planı değerlendirdikten sonra bizim için en az yorucu olacak planın, Amerikaya varır varmaz Buffaloya uçup orada arkadaşlarımızla buluşup, 20 km mesafede olan Niagaraya gitmek olduguna karar verdik.

Teknik olarak basit gözüken program gümrük kuyruğu nedeniyle ucu ucuna yetiştiğimiz Buffalo uçağı sayesinde oldukça çileli başlasa da çok keyifli idi. İlk akşam gece 03,00 de Dennysde ilk burgerleri mideye indirdikten sonra yol uzerinde 4 kişilik odayı 90 Usd a tuttuğumuz Best Westernde uyuduk.

Ertesi gün Niagaraya doğru yola cıktık ve yarım saatlik kısa bir yolculuktan sonra Niagara Doğal Parkına ulastık, hava kapalı olmasına rağmen boğucu bir sıcak vardı. Herkesin yaptıgı gibi önce meşhur kuleye çıkıp Niagaranın hem Torontodan hem Buffalodan akan kısmını gördük. Belki de daha evvel bu kadar büyük bir şelale görmediğimden Niagara bana çok heybetli ve güzel geldi.(Benim daha evvel şelale tecrübem Düden ve Manvgatı maalesef gecemedi, lakin seyyah arkadaşlarımız Güney Amerikada gördükleri şelale yanında Niagarayı biraz sönük buldular)



Parkı yorulmadan gezmenizi sağlayan şirin otobüs


Niagaranın kendisi gibi bence lokasyonu da çok enteresan bir vadiye hem Toronto hem de Amerika tarafından dökülüyor ve bu vadiyi birleştiren köprü aynı zamanda sınır kapısı. Kanada vizeniz varsa paşa paşa yürüyerek Kanadaya geçebiliyorsunuz.

Kule ve sınır kapısı olan köprü



Biz yola cıkmadan pek cok kişi Kanada tarafından Niagarayı seyretmenin daha güzel olduğunu söylemişti, bence hangi taraftan baktığınızın çok onemi yok ama Kanada kısmının daha hareketli olduğunu bizim taraftan görebiliyorsunuz.



Doğal park içinde katılabileceğiniz çeşitli turlar var, bunlardan bir tanesi gemi ile şelaleye yaklaşıp resmini çekip yakından gözlemlemek ( Maid of the mist diye geçiyor), bir başka aktivite ise bizim de katıldığımız, asansörle şelalenin dibine kadar inip çelik iskele üzerinde yürüyerek şelalenin altına girebildiğiniz ayrı bir tur. Şelalenin altına girmek sözüm yanlış anlaşılmasın zira yakınında bile 5 saniye durabilmeniz mümkün değil.

Toronto tarafından gemiye binenler

İskeleden Niagaraya bakış

Niagara seyahati benim çok keyif aldıgım doğa karşısında insanın ne kadar ufacık ve çaresiz olduğunu bir kez daha anladığım çok güzel bir gezi oldu.

Hiç yorum yok: