3 Haziran 2009 Çarşamba

HEREZ ve BÜYÜLEYİCİ RHONDA


Büyüleyici Rhonda


Sevillayı yavaş yavaş arkamızda bırakırken, dinlenmeye ve yüzmeye ayırdığımız iki günün pek de istediğimiz gibi gitmeyeceğini tepemizde yoğunlaşan kara bulutlardan anlamıştık. Yol üzerinde meşhur sherry'sinden alacağımız Hereze girdiğimizde yağmur başlamış, sağanak 30 dakika hiç kesilmeyince zaten yol iz bilmediğimiz bu mekanda daha da zorlanmıştık. Yağmurun dinmesini beklerken yediğimiz paellanın bedeline 75Euro park cezası eklenince keyfimiz tam yerine gelmişti, o hırsla sherry alışverişini yapıp tekrar yollara düştük.

Sebzeli Paella

Selden görüntüler

Hava güzel olsaydı denizden maksimum faydalanmak için direk Marbellaya gidecektik, ama hava kapalı olduğu için daha evvel methini duyduğumuz Rhondaya uğramaya karar verdik. Keyifli bir orman yolculuğu sonunda bu büyüleyici yere vardık.

Rhonda ufacık bir İspanyol kasabası ama bu kadar ünlü ve turistik olmasının en büyük sebebi eşsiz lokasyonu, oldukça derin bir uçurum tepesine yerleştirilmiş birbirinden şirin evler ve uçurumun iki ucunu birleştiren bir köprü.





Uçurumun dibine kadar merdivenle inip tekrar yukarı çıktıktan sonra biraz nefeslenip Marbellaya doğru tekrar yollara düştük.


Rhonda - Marbella dağ yolu

Hiç yorum yok: