20 Mayıs 2009 Çarşamba

YEŞİL EVDE HÜSRAN



Hava sıcaklıklarının kaynama noktasında olduğu bu haftasonu çok uzun zamandır yapmak istediğimiz ama ertelediğimiz Sultanahmet gezisini gerçekleştirdik.Bütün gün Topkapı Sarayı, Ayasofya, Kapalı Çarşı ve Mısır çarşısını gezdikten sonra uzun süredir bahçesine hayran olduğum Turing işletmelerine bağlı Yeşil Ev otelin restoranını akşam yemeği için seçtik.

Bahçeden görüntüler


Topkapı Sarayının kapısından Four Seasons otele doğru giderken karşınıza çıkacak bu güzel İstanbul köşkü, otel olarak da hizmet veriyor.Köşkün yemyeşil bahçesindeki birbirinden güzel ağaçlar, güleryüzlü ve itinalı servis bizi başta çok etkilese de aynı itinanın yemeklere gösterilmemesi bizim için büyük hayal kırıklığıydı.Bu kadar güzel bir mekanda, gelmesini dört gözle beklediğimiz Saç kavurma ve Yeşil ev biftek lezzetleri açısından vasatın altındaydı.

Saç kavurma

Sonuç alarak etrafımızdaki turist gruplarının bu yemeklerle Türk Mutfağını tanımaları ve üstüne de oldukça turistik bir bedel ödemeleri bizi üzdü. Sanırım biz de bir sonraki ziyaretimizde birer fincan kahve ile yetineceğiz.

Hiç yorum yok: