8 Nisan 2009 Çarşamba

NEŞE DOLUYOR İNSAN !

23 Nisan geliyor, bence plan program için geç kalınmış olsa da hala vaktiniz var, aman sen ne diyorsun kriz vurmuş hepimizi diyen herkese de saygım var,öte yandan yakınlara bir yere kaçmanın bazen İstanbulda kalmaktan çok daha hesaplı olduğunu tecrübe etmiş bir kişi olarak, şu kısacık 23 Nisan tatilini keyifle geçirebileceğiniz bir kaç güzel yeri yazmak istedim.

KAZ DAĞLARI ; Araba ile 5-6 saatlik bir yolculuğu göze alabiliyorsanız, oksijeni bol yemekleri pek lezzetli olan Kaz dağlarına yapacağınız bu kısa yolculuk sizi biraz da olsa İstanbul'un kaosundan kurtaracaktır.

Tahmin edebileceğiniz gibi konaklama için pek çok alternatif var bunlardan tecrübe ettiklerimizi sayarsak ;

Öncelikle daha üniversite öğrencisiyken ilk turumu düzenlediğim Yeşilyurt köyündeki Çetmihan Hotelden başlamak istiyorum.
Yıllar evvel büyük şehir yaşamından kaçarak bu şirin köye yerleşen Fahir bey'in işlettiği bu güzel butik otel bu civarda ki ilk butik otellerden. Abartıdan uzak doğayla içiçe geçirilmek istenen bir haftasonu için bence ideal mekan, lezzetli sabah kahvaltısını ve akşam yemeğini dilerseniz kaz dağları manzarası eşliğinde terasta alabiliyorsunuz, Fahir bey ve sıcakkanlı otel personeli sizi rahat ettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar (eger bir kış günü yolunuz bu tarafa düşerse şömineli odalarda konaklama şansınız olduğunu da belirtmeliyim)Bir gününüzü de ormanda trekkinge ayırmanızı tavsiye ederim.
Çetmihan Hotel

İkinci alternatif mekan ise bir 29 Ekim tatilinde internetten tamamen tesadüf eseri bulduğumuz Altınoluk köyündeki Çeşmeli Konak,
İsmini maalesef hatırlayamadığım güleryüzlü bir hanımefendi gecenin bir yarısı otele vardığımızda hiç bir yükümlülüğü olmamasına rağmen bizi doyurmak için elinden geleni yapmış ve bize asıl otelciliğin okulda öğretilenden çok daha fazlası olduğunu bu şirin konakta göstermişti , Çeşmeli konak adından anlaşılabileceği gibi yılların yorgunluğunu hissedebildiğiniz ama göremediğiniz aslına uygun restore edilmiş çok şirin bir konak,zevkle dekore edilmiş olan tüm misafir odaları ve yemek salonu sizi iki gün de olsa konak keyfini yaşatıyor.
Çeşmeli Konakta bir oda
Gelelim etraftaki güzelliklere, toplam tatil iki üç gün olduğundan oradan oraya koşturmaya ben şiddetle karşıyım ama yinede siz Zeus altarına çıkmadan, Yeşilyurt ve Küçükkuyu köyünü ziyaret etmeden mümkünse Assos'a da uğrayıp bu güzel yöreye bir de antik şehrin tepesinden bakmadan dönmeyin.
Çetmihan Hotel :0286 752 61 69
Çeşmeli Konak : 0266 396 68 48

Hiç yorum yok: