16 Nisan 2009 Perşembe

MAYIS GELMİŞ


Nisan ayının yarısını bitirdik Mayısa çok az kaldı, üstelik 1 Mayıs çok büyük ihtimalle tatil,15 gün sonra da 19 Mayıs yani kafanızı dinlemek için güzel fırsatlar var önünüzde.

Bu yüzden Kaz dağlarına alternatif bir başka sevdiğimiz mekanı sizlere yazmak istedim.Mudurnu İstanbul'a 3-4 saat uzaklıkta çok şirin bir kasaba.Gölcük ve Sülüklü Göl'e yaklasık bir saat, Sünnet gölüne ve Abant'a 30 dakikalık mesafede.

Aslında bizim Mudurnu gezilerimiz genelde kış dönemine denk gelmiştir ama eminim bu dönemde de çok güzeldir.İlk gidişimizde kasabanın hemen girişindeki Yarışkaşı Motelde kalmıştık(şimdi Club Yarışkaşı olmuş).Sıcakkanlı personelini, lezzetli kahvaltı ve akşam yemeklerini, ev baklavalarını unutamasak da, ikinci gidişimiz de odadaki yerden ısıtma sisteminin aşırı çalışması sonucu kabuslarla dolu bir gece geçirmiştik. Bu tatsız durum bizi yeni bir mekana geçmeye zorladı ve zar zor yer bulabildiğimiz tek mekan Keyvanlar konağıydı.


Keyvanlar Konağı

Keyvanlar konağı restore edilmiş tipik bir Mudurnu evi, toplam 9 odası var.Akşam yemeğinizi şöminenin başında almak çok keyifli, sabahki muazzam kahvaltı ise anlatılmaz tadılır.Bir sonraki gidişimizde daha kalabalık bir arkadaş grubuyla tadını çıkardık bu güzel mekanın, bu sene vakit bulamasak da en kısa sürede tekrar gitmek istiyoruz.


Kaldığımız oda

Sadece yemek içmekle olmaz , etraftaki güzelliklere gelirsek Mudurnu zaten çok şirin bir kasaba etraftaki güzellikleri keşfe dalmadan evvel kasabada ufak bir tur atmanızı, değişik Mudurnu evlerini görmenizi tavsiye ederim.

Mudurnuya yarım saat uzaklıkta Sünnet Gölünü bulacaksınız , yanıbaşında bir tesis olduğundan çok sessiz,sakin olduğunu söyleyemem ama etrafında yürünebilecek güzel bir göl.

Sünnet Gölü

Mudurnu yakınında benim favori mekanım şüphesiz Gölcük, biz hep etrafta kar varken orada olabildik ve o dinginlik cok az yerde rastlanabilecek bir huzur verdi bana.Etrafını rahatlıkla dolaşabileceğiniz bir ufak göl ve bir ahşap ev.


Gölcük

Abant = Sucuk ekmek olduğu için çok fazla bilgi vermeyeceğim, zaten kızak yapma imkanı da kalktıktan sonra çok esprisi de kalmadı bizim için.

Sülüklü göl ise başlı başına bir macera ilk gidişimizde dizimize kadar kara bata çıka ancak 500 metre gidip pes etmişken, ikinci gidişimizde yılmadık daha düzgün hava koşullarında meşhur Sülüklü Göle ulastık o kadar zahmete değdi mi derseniz , hevesinizi kırmak istemem.


Sülüklü Göl

Keyvanlar konağı : 0374 421 37 50

Hiç yorum yok: