19 Nisan 2009 Pazar

BİR ANTEP GÜZELİ


Bu haftasonu size daha evvel Kadıköy turumuzda bahsettiğim Çiyaya gittik. Türk mutfağının en güzel yemeklerini yiyebileceğiniz meşhur bir Antep lokantası olan Çiya aslında ilk dükkanını lahmacun ve kebap servis edilen (mutlaka onu da denemelisiniz) ufak bir dükkan olarak açmış, daha sonra ileri görüşlü sahibi fastfood akımının karşısında yok olmaya yüz tutmus bir birinden güzel Anadolu yemeklerinin servis edildiği bu ikinci dükkanı açmış, şimdi Kadıköyde üç dükkanları var.

Hergün 11:00-22:00 arasında açıklar, biz tercihimizi Türk yemekleri servis edilen Çiyadan yana yapıp,güzel havanın da keyfini çıkarmak için bahçedeki masaların birinde yerimizi aldık. Dilerseniz oturmadan evvel günün yemeklerinden seçim yapabilmek için içeriye göz atabileceğiniz gibi,soğuk salata ve zeytinyağlıların servis edildiği büfeden kendi soğuk tabağınızı da oluşturabiliyorsunuz.Biz önden enfes içli köfte ile başladık, ana yemek olarak Kilis yöresinden güveçte Ekşili kebap ve Urfadan Beli Kırık yanında da tane tane pirinç pilavı sipariş ettik.
Ekşili Kebap

Beli Kırık

Biz bu sefer içmesek de bence mutlaka karadut şerbetini deneyin, bizim şansımıza Cumartesi Nevruz ve Sumak şerbeti vardı.
Sumak şerbeti

Nevruz Şerbeti
Yetmezmiş gibi kapanışı da Hataydan Tahinli cevizli kabak tatlısı ile yaptık .
Tahinli Kabak Tatlısı

Burası insanı cok kolay günaha sokabilen rejim ve az kalorili yemek peşinde olanlar için iyi bir alternatif olamayacak bir mekan ama tadı damağımda kalsın arada bu kadar kaloriye de ihtiyacım var diyorsanız, hemen Kadıköye gidin. Bu güzel yemekleri hazırlayan herkesin ellerine sağlık, sizlere afiyet olsun

Hiç yorum yok: