28 Nisan 2009 Salı

AGOP'UN KAZLARI / VOYAGE SORGUN

Deniz-Güneş-Condenast Traveller

Voyage Sorgun yemek çeşidi açısından iddialı bir tesis 24 saat yemek yiyebileceğiniz bir yer bulabiliyorsunuz ama çeşitlilikteki zenginliği maalesef lezzette bulamıyorsunuz( pizzalar hariç). Çok geniş iki açık büfe restoran, üç snack restoran, bir pastane benim sayabildiklerim,bu restoranlara ek olarak Fransız, İtalyan, Rum, Meksika, Balık, Çin ve Japon yemeklerini alacarte sunan restoranlar da var,yani herkes Agop'un kazı gibi yatıp kalkıp ne yesek ne içsek diye dolaşıyor.
İtalyan restoranı başlangıç menüsü
Rum mezeleri
Bu alacarte restoranların en büyük olayı gün içinde sabah 9 ile 12 arasında odanızdaki telefon ile otelin restoran rezervasyon sistemine bağlanarak rezervasyon yaptırma zorunluluğu,yurdum insanı bu durumu bildiğinden saat 8:55 itibari ile otelin telefonları kilitleniyor ve saat 9:05 de tüm restoranlar full oluyor, bu durum da herkesi daha da hırslandırıyor.''Bak gör Neriman yarın Rum için rezervasyon yaptırıcam yaptıramazsam gözüme uyku girmez'' gibi diyalogları '' evladım saati 7:00 ye kur iskelede yer tutmamız lazım '' gibi diyaloglar takip ediyor. Biz bu duruma seyirci kalmak istesek de daha ilk gün tüm gazetelerin 9:30da bittiğini öğrenmekle beraber mecburen bu sistemin bir parçası olduk.Sonuç mu ? İkinci akşam İtalyan , üçüncü akşam Rum restoranındaydık :) 20 masalık alacarte restoranlarda toplam iki yada üç turist masası olması da bu durumda bizi fazla şaşırtmadı .
Voyage grubu tatilköylerinin bir başka ortak özelliği sanırım her yerdeki enteresan heykelcikler, her köşede bir buda, fil, totem veya tam olarak ne olduğunu çıkaramadığınız bir sürü heykel var, bence farklı ve güzel.

Tembellik yapmayalım derseniz tesisin fitness salonu, minigolf, tenis, basketbol sahası ve çok güzel bir futbol sahası var

Biz çok güzel bir dört gün geçirdik, yaz sezonu için bence fiyatları çok yüksek olsa da , Voyage Sorgun Nisan sonu için ideal bir tatilköyü ve bütün tatil boyunca bize yardımcı olan çok güleryüzlü, yardımsever ve kibar personelleri var. Son olarak keşke yetkililer yazın gölge de 40 dereceyi bulacak bu güzel yerde çalışanlar için üniformaları siyah seçmeselerdi.......

Hiç yorum yok: